Kumaha lampu-lampu klasikna dirancang?

Lampu hias ngagaduhan tingkat kabébasan dina desain. Beda sareng pencahyaan komersial, anu ngagaduhan tujuan téknis utama pikeun kualitas optik, desain lampu hias nekenkeun teu ngan ukur kaéndahan bentuk lampu, tapi ogé suasana pangaruh cahaya. Dina skénario aplikasi anu béda-béda, désainer biasana nempatkeun tekenan kana bentuk atanapi élmu optik lampu hiasan. Ku alatan éta, nalika ngarancang lampu hiasan, désainer kedah nangkep babandingan "bentuk" sareng "cahaya".

1. Theshape mangrupikeun bentuk utami, lampu mangrupikeun bantu

How are those classic lamps designed (1)

Lampu témbok dina gambar di luhur ngagaduhan basa desain anu euyeub dina bentukna. Bentuk gelas lemes terintegrasi nyumputkeun sumber cahaya. Lampu dipasang dina témbok. Éta henteu ngan ukur lampu témbok sabab mangrupikeun gaya kasenian geometri.

2. Lampu mangrupikeun andalan, bentuk mangrupikeun suplemén.

How are those classic lamps designed (2)

How are those classic lamps designed (3)

Titik cai bakal gugus-Momento grup lampu gantung. Inspirasi Momento asalna tina adegan alam: titik-titik cai lalaunan akumulasi dugi ka ayeuna nalika aranjeunna nuju netes, saolah-olah aranjeunna parantos nyerep sagala cahaya, ngagambarkeun pemandangan di sakurilingna. Lemari kaca gelas Momento mangrupikeun cai setitik anu badé ngeclak. Sumber cahaya ngagantung di luhur na. Nalika lampu nembus "serelek cai", lampu na dibiasan sareng sumebar, ngawangun cahaya sareng halo poék dina taneuh, sapertos teundeun cai murag kana permukaan cai anu tenang. Riak di dinya pinuh ku kasenangan.

3. Formulir sareng lampu sisi ku samping.

Sakumaha urang dicarioskeun di awal, kabébasan desain lampu hiasan seueur pisan. Salian ti museurkeun kana hiji aspék bentuk sareng cahaya, désainer ogé tiasa nyaimbangkeun, nyampur sareng silih lengkepan kalayan harmoni.

How are those classic lamps designed (4)

Dina gambar di luhur, désainer henteu nyiptakeun bentuk flamboyan, tapi nganggo cincin logam bunder ipis pikeun nahan lampu lampu bola beku anu seragam. Dina karya seni ieu, kap lampu bola beku anu sacara seragam mangrupikeun badan utama bentukna, awak utama cahaya, sareng bentuk sareng lampu na dihijikeun.


Waktos Post: Nov-23-2020